Blåbärsvåfflor med vanilj-och créme fraiche

10 Våfflor
Knapp 4 dl (210 g) extra fint mjöl
1 tsk salt
4 tsk socker
1 msk bakpulver
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
4 tsk smör
125 g blåbär (färska eller frysta)
250 g créme fraiche
1 vaniljstång eller 5 ml vaniljessens
4 tsk socker
80 ml lönnsirap
en hand full med färska blåbär
Sikta mjöl, salt, socker och bakpulver och blanda. Viska ihop ägg, mjölk och smör och lägg de i blåbären.
Blanda i de siktade ingredienserna och låt sedan vila i kylskåp i 15 minuter.
Värm ett våffeljärn, häll i smet och stek tills våfflan är knaprig och gyllenbrun. Håll de färdiga våfflorna varma.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda créme fraiche, vaniljfrön och socker.
Skeda över de heta våfflorna och häll sirap över.
Smaklig måltid!:)
Kommentarer
Trackback