Fransk fisksoppa

4 portioner
400 g fryst torsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g fast potatis
1 fänkål
2 msk olja
3 msk tomatpuré
1 liter fiskbujong (vatten och buljong-tärning eller fond)
1 tsk timjan
1 dl lätt créme fraiche salt och peppar
Tina torsken och skär den i tärningar. Skala lök, vitlök och potatis. Finhacka lök och vitlök. Tärna potatisen ca 1x1 cm tärningar. Ansa och finstrimla fänkålen. Fräs lök, vitlök och fänkål i oljan i en stor gryta. Vänd ner potatis och tomatburé och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljong och timjan. Låt småputtra ca 10 min. Tillsätt créme fraiche. Smaka av grytan med salt och peppar. Lägg ner fisken i grytan och koka upp.
Servera gärna fisksoppan med nygräddade baugetter.
Kommentarer
Trackback