Helstekt oxfilé med potatismosgratäng och konjakssås

4 pers
 
600 g oxfilé
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 g körsbärstomater på kvist
1/2 tsk flingsalt
 
Sätt ugnen på 125 grader.Bryn köttet runtom i en stekpanna. lägg det i en ugnsäker form. Salta och peppra runtom köttet. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjokaste del. Lägg kvisttomaterna bredvid köttet. Stek i mitten av ugnen tills köttermometer visar 60 grader för rött kött, 65 grader för rosa och 70 grader för genomstekt kött, 45-60 min. Ta ut köttet men låt tomaterna var kvar. Täck över köttet med folie och låt det vila. Höj ugnsvärme till 250 grader och stek tomaterna ytterligare ca 10 min. Ta ut tomaterna, ringla över lite rapsolja och strö över flingsalt.
 
Skiva köttet tunt lite på snedden.
Servera med konjaksås, potatiskaka och haritcots verts. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0